in English
BeeRoom met bij kunstwerk ButterflyRoom met vlinder kunstwerk DragonflyRoom met libel kunstwerk OwlRoom met uil kunstwerk

Geschiedenis

De AntiQua & Qook Bed & Breakfast ligt maar 4km van de beroemde Antiekmarkt in Tongeren, in een traditionele gerestaureerde Belgische boerderij.

het standbeeld van Ambiorix in Tongeren

De 4 afzonderlijk ingerichte suites hebben elk een eigen badkamer en douche en zullen zorgen dat u zich gemakkelijk en relaxed voelt. Op zonnige dagen kan u gebruik maken van de tuin en het terras. Zodra u in onze Bed & Breakfast aankomt zal het aanvoelen zoals een bezoek bij vrienden.

Onze lounge en woonkamer is een verlengde van uw kamer. U kan er comfortabele zetels, leesmateriaal, zachte muziek en een gezellig haardvuur vinden.

Voor uw ontbijt worden enkel verse ingrediënten gebruikt. U bent welkom in de eetkamer die is gedecoreerd met origineel Portugees meubilair of buiten op het terras. Uw gastvrouw en chef Fatima zal voor u heerlijke traditionele Portugese, Spaanse of andere gerechten maken op uw aanvraag. Het enige probleem in onze Bed & Breakfast zal uw vertrek zijn!

De antiekmarkt van Tongeren

Men heeft ons vaak gevraagd waarom we de naam “AntiQua & Qook” hebben gekozen. Wel, dat is eenvoudig. De boerderij is meer dan 100 jaar oud en ligt in Tongeren, de oudste stad van België, op 4km van de beroemde Antiekmarkt in het centrum van Tongeren. We gaan ook ook kookworkshops organizeren en daarom beslisten we the Cook met een Q te schrijven in plaats van met een Q… omdat we anders zijn. In te toekomst zullen ook een wellness zone hebben daarom de “AQua” in AntiQua.

Over de eigenaars

AntiQua & Qook Bed & Breakfast is de verwezenlijking van een droom voor de eigenaressen Fatima en Paula, die tijdens hun reizen verliefd werden op een oude boerderij in Tongeren en hun eigendom met veel liefde omvormden tot een Bed & Breakfast.

beeld van de eigenaars

Fatima & Paula zijn beiden Portugese vrouwen geboren in Mozambique. Fatima verhuisde in haar jeugd naar Zuid-Afrika en Paula verhuisde rond dezelfde tijd naar Zimbabwe. Paula heeft zich ontpopt als zakenvrouw terwijl Fatima altijd heeft gedroomd over een leven als chef. Samen namen ze de grote stap om in de oudste stad van België te gaan wonen.

beeld van de binnenplaats met jacuzzi

Alhoewel Fatima als ontwerpster in een reclamebureau werkte was haar passie toen al koken. Mooi en smakelijk, vers en kleurrijk eten, dat is haar passie.

Laat mij ervoor zorgen dat u zich deze heerlijke uitstap herinnert!

Betaling

  • Bij reservatie sturen we een bevestiging per email en vragen 30% betaling.
  • Diner verzoeken aan te vragen een dag op voorhand.
  • Mogelijkheid tot betaling met Bancontact, Visa etc.

Voorzieningen en diensten

Kabeltelevisie – Gratis WiFi – Gratis koffie en thee – Dagelijks opgemaakt bed – Haardroger – Check in 15:00, check out 11:00 – Gratis parking – Fietsverhuur €10 voor de volledige dag (€25 voor elektrische fiets) – Langer dan 1 nacht €100 per koppel per kamer als je rechtstreeks met de Bed & Breakfast contact neemt – Avondmaal mogelijk op aanvraag, tenminste 3 dagen op voorhand – Gebruik van de jacuzzi/zwemspa €10 p.p voor minimum 2 uur (gratis bij een verblijf van 2 nachten of meer) – Huisdieren toegelaten €15 – Gratis gebruik van onze BBQ

Alle kunst in de kamers is te koop — Vraag ons naar meer gegevens en prijzen